De R zit weer in de maand. De dagen zijn kort, donker, vaak grijs, grauw, nat en koud. De winterdip ligt op de loer, natuurlijk helpt het om goed te eten, te sporten, te relaxen en zodra het zonnetje schijnt toch even lekker naar buiten te gaan. 

Maar hoe lekker is het om juist in de winter af te reizen naar de mooie, warme en zonnige oorden die onze wereld rijk is. Lekker vitamine D op te doen en de lange herfst/winter in Nederland te ontvluchten. Dit klinkt natuurlijk heerlijk maar niet iedereen zit erop te wachten om dan gelijk 12 uur in het vliegtuig te zitten om dan pas te kunnen genieten van de zon. Er zijn echter ook mogelijkheden binnen 6 ½ uur vliegen. 

Kaapverdische Eilanden

Ook de Kaapverdische eilanden, gelegen voor de kust van Gambia en Senegal, zijn zalig om naartoe af te reizen in de winter. In ca. 6 ½ uur vliegen waan je je in een compleet andere wereld. Heerlijke stranden, zalige all-inclusive resorts van alle gemakken voorzien en niet te vergeten een goed klimaat. Gemiddeld ligt de temperatuur op 24 graden, de zee is niet altijd toegankelijk door de vaak sterke stroming maar dat maken de vele zwembaden zeker goed.

Dubai

Dubai ligt op 6 uur en 20 minuten vliegen van Amsterdam en is juist in onze winter DE bestemming om te bezoeken. In onze lente/zomer/herfst is het eigenlijk veel te heet om

 hier naartoe te gaan maar in de winter is de gemiddelde temperatuur 24 graden en ook het zeewater is met ca. 22 graden nog zalig. Natuurlijk is er genoeg te doen in Dubai, van skiën in de grootste overdekte skihal ter wereld tot jeepsafari’s in de woestijn of een heerlijke high tea in de Burj Khalifah. Met recht een HIGH tea want dit vindt plaats op maar liefst 575 meter hoogte. 

Overwinteren in Spanje of Portugal

Voor de mensen die wat meer tijd hebben en de winter voor langere tijd willen ontvluchten zijn er zalige overwinteringsreizen naar Portugal of Spanje te boeken. De temperaturen zijn natuurlijk niet zoals in Dubai of op de Kaapverdische Eilanden maar wel een stuk beter dan in Nederland. Daarnaast liggen de prijzen voor het eten een stuk lager dan hier en spaar je een hoop energiekosten uit doordat de verwarming lekker uit kan blijven. Met 18 graden is het ook nog heerlijk om lekker over de boulevard van Benidorm te struinen toch?

Voor de mensen die het niet erg vinden om wat verder te vliegen zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Het hele Caribisch gebied, Azië en Afrika zijn bijzonder geschikt om naartoe te reizen. Relaxen, rondreizen, actieve reizen, of combinaties hiervan, het kan allemaal. 

Zuid-Afrika

Het is dan wel geen strandbestemming maar wel geschikt voor safari’s, mooie rondreizen en verlengen op bijvoorbeeld Mauritius behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoek de tafelberg in Kaapstad, de pinguïns in Boulders Beach, de Big 5 in het Krugerpark en verblijf in prachtige lodges midden in de natuur. Zuid-Afrika wordt ook wel de Wereld in 1 land genoemd en dat is volledig terecht. 

Aruba, Bonaire of Curaçao

Een Nederlandse winter maar dan anders, op de Antillen heeft u alle voordelen van het zalige klimaat maar toch met een Nederlands tintje. Op Curaçao zijn de pepernoten, kerstkransjes, vlokken en pindakaas gewoon te halen bij de bekende Nederlandse supermarkten maar die kun je dan wel nuttigen in 30 graden op een wit zandstrand onder de Caribische zon. Bonaire staat bekend om zijn schitterende onderwaterwereld en op Aruba zijn de stranden werkelijk machtig mooi. 

Thailand

Ook in Thailand is het zalig vertoeven. Olifanten bezoeken, bergstammen in het Noorden, het chaotische Bangkok, de brug over de River Kwai, floating market, de vele tempels maar ook de schitterende eilanden in het zuiden met uitgestorven witte stranden of juist bruisende plaatsen op Phuket. Vervelen kan hier niet!

Australië

Oké, het ligt aan de andere kant van de wereld maar hoe gaaf is het om oud en nieuw te vieren bij de Sydney Harbour Bridge. Dit is de meest geliefde plek ter wereld om op 31 december te zijn. Ook met Kerst is het een belevenis, ze vieren het in Australië wel met kerstbomen en kerstcadeautjes maar in plaats van gourmetten gaan zij heerlijk buiten op het strand barbecueën. Een hele gekke ervaring om naast de kerstboom in 30 graden te picknicken op het strand.

www.personaltouchtravel.nl/susan-ingrid