Het samenvallen van een aantal grote gebeurtenissen in het leven van Liliane brachten haar nieuwe, positieve energie en helderheid. Die energie sluimerde al een tijdje maar het event Fight to Cancer dat zij afgelopen september organiseerde zorgde voor een uitbarsting. 

“Ik lijd zelf al sinds 2015 aan chronische leukemie en afgelopen jaar overleed mijn jongere zusje aan kanker. Ik was boos en had veel verdriet maar voelde ook een enorme behoefte om die energie om te zetten in iets positiefs. Kort daarna werd ik door de gemeente Dordrecht benaderd om iets te organiseren tijdens de Nationale Sportweek. Een jaarlijks terugkerend evenement waar Dordtse sportondernemers met hulp van de gemeente een sportieve activiteit organiseren voor Dordtenaren die nog een duwtje in de rug nodig hebben om te gaan sporten.”

Wakkere nacht

De brainstormsessie marketing & sales die hiervoor georganiseerd werd hield Liliane uit haar slaap. De slogan “Met aandacht voor jou!” die ze uitdraagt vanuit haar Gym Dordrecht moest nu vorm gaan krijgen. Het mentale en fysieke met elkaar in balans brengen door middel van sport en haar coaching-skills. Tegelijkertijd zocht ze naar een manier waarop ze het verdriet om de dood van haar zusje kon inzetten. Tijdens zo’n wakkere nacht raakte ze geïnspireerd; boksen tegen kanker. 

Zo kon ze meerdere dingen met elkaar verbinden. Ze besloot zich middels het event in te gaan zetten om mensen die door kanker een afstand hebben tot de reguliere sportwereld op weg te helpen. En ze verbond er een goed doel aan.

Aandacht voor jou!

“Ik zeg altijd: ‘ik heb een ziekte, ik ben geen ziekte’. Ik weet uit ervaring dat je als (ex-)kankerpatiënt fitter kunt worden dan je denkt. Dat is nu best lastig, tussen de standaard revalidatie en de ‘gewone’ sportschool gaapt nog een groot gat en dat wil ik dichten met het speciale “Aandacht voor jou!” sportprogramma. Ik ben door het organiseren van dit event hee

l geïnspireerd geraakt. Ik heb daar ook veel mensen gesproken die weten dat het moeilijk is en heb goed geluisterd. En ik verzamel nog steeds veel verhalen.”

Het event koppelde Liliane aan een goed doel; het Helianthus, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Met het event haalde Liliane een mooi bedrag op en kon daarmee o.a. een nieuw professioneel koffiezetapparaat en de lunch voor de verwendag bekostigen voor Helianthus.

Mooie plannen

“Dit gaat me echt aan het hart en het komt ook uit mijn hart. Het sportprogramma voor (ex-)kankerpatiënten en andere specifieke doelgroepen door ontwikkelen waar ook mijn coaching en therapeutische achtergrond in terugkomen. Persoonlijke ontwikkeling en groei door om te gaan met verlies in het leven. Thema’s die samenkomen in mijn programma’s. En natuurlijk ga ik een nieuw event voor volgend jaar organiseren.”

Tekst: Diana Gerritsma

www.gymdordrecht.nl