Liona leerde dat alles energie is. Een systeem waarin we verbonden zijn met elkaar en de wereld om ons heen. En dat in dat ongrijpbare maar altijd aanwezige deel van jezelf de sleutel ligt tot datgene waar velen naar op zoek zijn. Balans, levenskracht, wijsheid en vooral: jezelf zijn. We zijn allemaal druk met de ratrace die het dagelijks leven is, we gunnen het onszelf niet om stil te staan bij wat we nou echt zelf willen. Liona begeleidt mensen om het onzichtbare zichtbaar te maken in een spirituele reis die verrassend down-to-earth is.

Liona had in 2015 niet zo’n fijne periode en ging op zoek naar iets wat haar kon helpen. “Ik ging verschillende dingen proberen. Ik ontdekte dat er een realiteit is voorbij de materie en dat er een manier van communiceren is die we wel kennen maar die we vergeten lijken te zijn. Iedereen kent wel het gevoel dat je kan bekruipen als je ergens binnenstapt waar de sfeer niet prettig is, of je meteen wel of niet prettig voelen bij een bepaald persoon, zonder dat daar een aanwijsbare oorzaak voor is. Dat is energie en ik leerde dat die energie heel bepalend is voor heel veel in het leven. Ik ben me toen gaan verdiepen in hoe je die energie kunt inzetten om voedend te zijn voor mezelf en anderen en dat heeft mijn leven compleet veranderd.”

Wat begon als een persoonlijke zoektocht heeft geleid tot haar huidige bedrijf House of RECODE. Een moderne mysterieschool zoals ze het zelf omschrijft, huist in hartje Dordt maar is een oase van rust waar je onmiddellijk een gevoel van thuiskomen ervaart zodra Liona je warm en hartelijk welkom heet.

“Wie je bent en wat je doet zouden hetzelfde moeten zijn maar we besluiten elke dag om van alles ‘thuis te laten’ als we de deur uitgaan. We nemen een rol aan. Terwijl, hoe mooi zou het zijn als je helemaal jezelf kunt zijn bij alles wat je doet?”

RECODE-methode

Door alles wat we tijdens ons leven, van kinds af aan, meekrijgen worden we ‘geprogrammeerd’. Om ons te conformeren aan bepaalde verwachtingen en sociale codes. We maken dingen mee die we opslaan in ons lichaam en energieveld en door dat alles handelen we niet meer op basis van wie we van nature zijn. In trainingssessies laat Liona je ervaren welke programma’s en blokkades jouw energieveld verstoren en je belemmeren om vrijuit jezelf te zijn. “Ik noem dat energetische hygiëne. Ik begeleid daar alleen in, je doet het echte werk zelf. Je leert de regie te nemen over je eigen leven.” Dat kan 1-op-1 of in groepen of als je dat wenst kan je zelf de RECODE-methode leren in een van de trainingen.

Spiritueel buurthuis

Liona heeft nog een stille hartenwens. “Ik wil dat iedereen dit kan ervaren, ook mensen met een smalle beurs.” Daarom is ze nu bezig om ruimte te creëren voor een bredere groep. “Een soort inloop waar iedereen welkom is. De wereld is al hard genoeg, mag er ook een zachte tegenbeweging zijn. Een plek waar je gezien en gehoord wordt en thuis kunt komen in jezelf. Ik geloof dat die missie de wereld een mooiere plek kan maken.”

Voel je welkom om het zelf te komen ervaren. 

www.houseofrecode.com

Tekst: Diana Gerritsma
Fotografie: Daphne Krijgsman