Wat inspireerde je om jouw eigen kantoor te starten?

Voordat ik als zelfstandige ben gestart, heb ik jarenlang als letselschadeadvocaat gewerkt bij een groot advocatenkantoor. Nadat ik de specialisatieopleiding (Grotius Personenschade) had afgerond, groeide bij mij de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Het opzetten van mijn eigen kantoor, LEV Letselschade, heeft mij de mogelijk-heid gegeven om mijn werk naar eigen inzicht vorm te geven.

Je hebt een duidelijke focus op letselschade. Wat trekt je aan in dit specifieke rechtsgebied?

Specialisatie is, naar mijn overtuiging, de sleutel tot kwaliteit. Ik heb voor letselschade gekozen omdat het een diepgaande impact heeft op het slachtoffer: Het leven van het slachtoffer wordt plotseling op zijn kop gezet. 

Ik geloof dat ik ze kan helpen, niet zozeer met het letsel zelf, maar wel bij het verminderen van hun financiële zorgen én daarnaast meer overzicht en grip op de zaak te krijgen.

Dit jaar organiseer je een kerstbrunch voor mensen die alleen zijn tijdens de kerst in samenwerking met Quiet Drechtsteden. Hoe is dat zo gekomen?

Quiet Drechtsteden is een stichting die als doel heeft armoede in de regio Drechtsteden te verzachten. Hierbij kan je als sponsor diensten aanbieden, of als vriend een financiële bijdrage leveren. Gezien ik geen directe diensten aan kan bieden, maar wel direct betrokken wil zijn, heb ik twee evenementen ‘geadopteerd’: een kerstbrunch en een zomerse BBQ. Zelf koken en aanwezig zijn bij deze evenementen maakt het voor mij extra bijzonder. Op die manier kan ik direct ervaren hoe leuk de mensen het hebben en daarmee het effect van de bijdrage zien.

Zijn er bepaalde letselschadezaken die je in het bijzonder hebben geraakt?

Gezien de branche waar ik in werk, word ik natuurlijk vaak geconfronteerd met leed. Iedere zaak is uniek. Natuurlijk raakt de ene zaak mij meer dan de ander; dit heeft vaak te maken met de ernst van de gevolgen. In mijn podcast serie ‘Het zal je maar overkomen’ bespreek ik op een laagdrempelige manier zaken die ik heb behandeld.

Wat is het belangrijkste advies dat je zou willen geven aan mensen die letselschade hebben opgelopen en op zoek zijn naar juridische hulp?

Kies zorgvuldig je belangenbehartiger. Als je een jurist wilt inschakelen, controleer dan of ze het Natio

naal Keurmerk Letselschade hebben. Voor een gespecialiseerde letselschadeadvocaat, raad ik aan de website van de LSA te raadplegen. Een deskundige belangenbehartiger kan een wereld van verschil maken in het beloop van jouw zaak.

De podcast
‘Het zal je maar overkomen’
kan je beluisteren op Spotify.

www.levletselschade.nl