In samenwerking met diverse partijen hebben de gemeente Dordrecht, Team Dordt Onderneemt en Stichting MBO in de week van de ondernemer diverse evenementen georganiseerd. Met als doel: inspireren, verbinden, maar ook het ondernemerschap te vieren en alle Dordtse ondernemers te bedanken voor hun inzet voor de stad. Deze week werd succesvol afgetrapt met de MKB Dag Dordrecht, gevolgd door: Jubilerende ondernemers, Boost Your Business en De Beursvloer

Op 14 november vond alweer de vijfde editie van de MKB Dag Dordrecht plaats. Als ondernemer maak je veel mee door de jaren heen. Daarom was het thema dit jaar: ‘Ondernemen is van alle tijden’. Ruim 160 Dordtse ondernemers werden op de rode loper verwelkomd in Kinepolis Dordrecht en voor een inspirerend programma met onder andere Jörgen Raymann. De MKB Dag Dordrecht wordt elk jaar georganiseerd om het ondernemerschap te vieren en alle Dordtse ondernemers te bedanken voor hun inzet voor de stad. Dit evenement is een initiatief van de Gemeente Dordrecht & Dordt Onderneemt. De betrokken partners waren dit jaar de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden, De Koning Advocaten en Verstegen Accountants en Belastingadviseurs. Waltmann Bedrijfshuisvesting is voor het eerst aangesloten als sponsor en de DOV en POBD sloten weer aan als netwerkpartners. We kijken terug op een succesvolle editie en zien iedereen graag weer terug in 2024 voor de volgende MKB Dag Dordrecht.

15 november 2023

Jubilerende ondernemers in het stadhuis

Elk jaar worden ondernemers uit Dordrecht in het zonnetje gezet, die een jubileum vieren van 25, 40, 50, 75, 100 jaar of zelfs langer. Op 15 november werden vijfentwintig jubilerende ondernemer welkom geheten in het Stadhuis van Dordrecht door wethouders Maarten Burggraaf en Chris van Benschop. De avond startte met een proost vanuit de champagne wall. Ondernemers konden de bel luiden voor het jubileum, waarop vanuit de groene champagne wall een glas champagne werd aangereikt. Vervolgens zijn alle ondernemers persoonlijk gefeliciteerd door de wethouders en ontvingen als aandenken de skyline van Dordrecht. Na het maken van een groepsfoto konden de jubilarissen bijpraten onder het genot van een hapje en drankje en muzikale omlijsting door Maarten Teekens.

17 november

Boost Your Business Event

Als ondernemer moet je vooruitkijken. Verder dan morgen of volgende week. Naar de toekomst. Focussen op kansen, groei en ontwikkeling. Soms is het ook goed om even de balans op te maken. Wat is mijn drijfveer? Waar krijg ik energie van? Waarom doe ik wat ik doe? Tijdens de dag van de Ondernemer (17 november 2023) organiseerde KICKSTART Drechtsteden in samenwerking met de 7 gemeenten uit de Drechtsteden, het Boost Your Business event bij de Boxing Company. Het ondernemersevent stond volledig in het teken van inspireren, informeren en verbinden van (zelfstandig) ondernemers uit de Drechtsteden. Ondernemer Laura van Die (capital v en WERKGELUL) werd door Boukje van der Ven het hemd van het lijf gevraagd over ondernemerschap, creativiteit en branding. De successen, de leermomenten, haar ervaringen maar vooral haar authenticiteit en de eigen wijze waarop zij onderneemt, was zeer inspirerend. Daarna nam Marije Straatsma (WERKGELUL) ons mee in de ‘Golden Circle’ methode waarin je als ondernemer op zoek gaat naar jouw onderscheidendvermogen; de why! Een leerzame workshop die tijdens het netwerkmoment direct in de praktijk werd toegepast. Er zijn mooie verbindingen gemaakt dus wij kijken terug op een zeer inspirerende, waardevolle middag.

20 november 2023

Recordaantal matches tijdens Beursvloer Dordrecht

Het dak ging eraf en de vloer was te klein! De Audi showroom van Ames barstte 20 november 2023 uit haar voegen door het aantal mensen en de enorm energie. De vijfde editie van Beursvloer Dordrecht bracht 65 maatschappelijke organisaties en 65 MKB-bedrijven op de been om maatschappelijke matches te maken. En dat werkt! Iedereen stond op scherp en was voorbereid en iedereen had de doelstelling om maatschappelijk verschil te maken. Bedrijven zetten hun expertise, handjes, materialen, faciliteiten en netwerk in voor maatschappelijke organisaties die met hun inzet en vrijwilligers Dordrecht een beetjemooier, liever en groener maken. De avond zorgde voor een record: er zijn 361 matches gesloten met een totaalwaarde van 240.000 euro. Matches die gedurende een jaar uitgevoerd worden.  Zo doen we dat gewoon!

www.dordtonderneemt.nl