Onder de indruk van de cover van deze 078MGZN? Mooi! Dat is de bedoeling en het is meteen een compliment voor Rebellion Monkey. Dit Dordtse creatieve bureau voor merkstrategie en marketingcommunicatie neemt dit jaar de vormgeving van de covers voor haar rekening. Een uitdaging die eigenaar, head monkey en fan van het magazine Marloes Besemer graag aangaat. “Superleuk project ook al ligt de lat hoog. De covers van 078MGZN zijn altijd al tof.”

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Daphne Krijgsman

Het belang van een goede cover. Hoe mooi het is dat de vormgever van 078MGZN de afgelopen jaren heeft gekozen voor grafische beelden in plaats van een foto. Beelden die eruit springen, maar toch iedere keer weer anders. En hoe dit uitnodigt om de trendy regioglossy open te slaan voor de toffe artikelen, interviews, rubrieken en reportages. Daar hadden Marloes en Raoul Baart, accountmanager bij 078MEDIA, het over tijdens een kop koffie. Al snel ontstond het idee: Rebellion Monkey ontwerpt dit jaar de covers van 078MGZN. Een plan waar iedereen meteen energie van kreeg. Dus let’s go bananas!

Doelen en ambities

Het thema van dit magazine is doelen en ambities. Marloes: “Dat leeft ook erg bij Rebellion Monkey. We hebben de ambitie om in 2030 het beste bureau van Zuid-Holland te zijn. Niet de grootste, wel de beste. Onze strategie in 12 woorden: Op inzichtelijke, toegankelijke en toepasbare manier, helpen wij organisaties met hun merk.” En dat gaat goed. Het bureau in het fraaie monumentale pand in de historische binnenstad groeit gestaag verder. Inmiddels bestaat het team uit 9 creatieve bananas en staat er een vacature open voor officemanager. “Ook onze opdrachten worden steeds groter en uitdagender. En juist ook de diversiteit van opdrachten en opdrachtgevers maakt ons werk zo leuk.”

Kracht van print

Het team van 078MEDIA is minstens zo ambitieus. Raoul: “Ondernemers kunnen bij ons terecht voor advies en campagnes op het gebied van multimedia, waaronder uiteraard social media. De juiste content op de juiste plaats. Onze onlinespecialisten zorgen ervoor dat bedrijven zichtbaar worden. De ondernemers zelf hebben er geen omkijken naar en kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Daarnaast brengen we meerdere papieren magazines uit, waaronder 078MGZN. Het is een tastbaar eindproduct waar we iedere keer weer trots op zijn. Het is een eyecatcher op leestafels, leuk om te lezen, maar het brengt ook enthousiasme.” Marloes: “Een papieren magazine brengt ook een gevoel van nostalgie. Hoe lekker is het om door een kersvers exemplaar te bladeren of om eraan te ruiken.”

Statement: samen sterker

Het is een logische nieuwe stap in de samenwerking tussen Rebellion Monkey en 078MEDIA, vinden zowel Marloes als Raoul. Marloes: “Natuurlijk doen wij ook opdrachten buiten de regio, maar Dordrecht is de basis. Het is mijn home town. Ik ben geboren en getogen in Dordrecht. Alles begint hier. Hoe mooi is het dan om samen te werken met een bedrijf als 078MEDIA dat er precies zo in staat?” Raoul: “Ik ben er ook van overtuigd dat we elkaar versterken. En ik hoop dat we met onze samenwerking ook andere lokale partijen motiveren om elkaar sneller op te zoeken.” Marloes: “We hebben alles in Dordrecht, maar samen kunnen we meer. Het is mooi wanneer Dordtse opdrachten ook in Dordt blijven. Alleen door goed samen te werken kunnen we dit bereiken. In dat opzicht zie ik onze samenwerking met 078MEDIA zelfs als een statement.”

Weer even terug naar de covers. Wat kunnen we verwachten van de covers voor de nog komende edities? De ambitieuze merkstrateeg vertelt graag over haar doelen, het topteam, de kernwaardensessies die een belangrijk onderdeel zijn van de werkwijze van Rebellion Monkey en nog veel meer. Maar over de ideeën voor de coverontwerpen laat ze geen woord los.

Rebellion Monkey
Engelenburgerbrug 3, Dordrecht
www.rebellionmonkey.nl

078MEDIA
Jan Valsterweg 65, Dordrecht
www.078media.nl