Dansen in het donker

 

De filmzaal verandert in een dansvloer, het filmtheater wordt een club. Toffe DJ’s en lekkere cocktails.

 

vr 12 april – 21:00 – 02:00

Filmtheater – De Witt


 

Rundfunk

 

Na het succes van ‘Wachstumsschmerzen’ en ‘Todesangstschrei’ is het komische duo terug met ‘Schau’. Dit Schauspel is de nieuwe voorstelling van Rundfunk. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden!

 

vr 26 april – 20:00 – Kunstmin


 

Martijn Koning met ‘Overkill’

 

Cabaretier Martijn Koning raast het liefst door, door de actualiteit en door het dagelijks leven.

Hij is heel goed in de kleinste dingen op te blazen en de grote zaken te benoemen als bijzaken. Hij bestudeert graag dieren en hem ermee aan de haal zien gaan is hilarisch.

 

vr 3 mei – 20:15 – Cascade

 


Toost

 

Heerlijk genieten van hapjes en drankjes uit diverse foodtrucks. Lekker met je vrienden dansen op livemuziek, verschillende activiteiten voor kinderen en proosten met elkaar.

 

do 9 t/m zo 12 mei – Burgemeester Baxpark, Hendrik-Ido-Ambacht

 

 


Lepeltje Lepeltje

Ook dit jaar keert het culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje weer terug naar Dordt. Gratis toegang, live bands en DJ’s die de beste muziek draaien en maken. De lekkerste gerechten proeven en snuffelen op de mooie-spullen-markt, het recept voor een heerlijk weekend.

 

do 9 t/m zo 12 mei – Weizigtpark, Dordrecht

 

 


Nobel’s Pinksterontbijt

Heerlijk ontbijten in de lentezon met 1000 mensen aan een lange ontbijttafel? Dat kan op Tweede Pinksterdag bij Nobel’s Pinksterontbijt. Geniet met elkaar van het mooie uitzicht van de Dordtse binnenstad en het heerlijke ontbijt.

 

ma 20 mei – Dordrecht

 


 

Dordt in Stoom

 

Dit jaar is het de 20ste editie van Dordt in Stoom! Dit is het omvangrijkste stoom evenement in Europa, gehouden in Dordrecht. Het evenement is gratis toegankelijk en er worden 250.000 bezoekers verwacht. Dordt in Stoom zal ook dit jaar weer geopend worden met een spectaculaire Vlootschouw en stoomfluitenconcert.

vr 24 t/m zo 26 mei – Dordrecht

 


Central Park The Story of Simon & Garfunkel

 

Het concert in Central Park in New York is misschien wel het bekendste concert van Simon & Garfunkel. Na een scheiding van 10 jaar waren ze voor het eerst weer samen te zien. Niels van der Gulik en Frank Kooijman vertellen het verhaal en spelen de nummers uit het concert in Central Park.

 

vr 31 mei – Theater De Willem

 


Wantijpop

 

Geweldige muziek, een grandioze line-up en gewoon gezelligheid. Daarvoor ga je naar Wantijpop. Met de beste live acts op het Ames hoofdpodium, het Popcentrale podium voor de vetste regionale acts en Geheime Deuntjes met fijne House muziek. Kom langs en geniet.

za 08 juni – Wantijpark Dordrecht

 


 

Bachfestival Dordrecht

 

Maak kennis met de muziek van Johann Sebastian Bach én compleet nieuwe composities tijdens het Bachfestival Dordrecht. Geniet van crossovers tussen musici en beeldende kunstenaars, populaire cultuur en 18de eeuwse meesters. Stap uit je comfortzone en beleef de krachtige contrasten.

vr 21 t/m za 29 juni – Dordrecht