Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve biedt alle vormen van tand- en mondzorg: reguliere behandelingen en mondhygiëne voor het hele gezin, maar ook op andere gebieden zoals beugels, implantaten, esthetische en cosmetische tandheelkunde, kronen, bruggen, facings, protheses en meer. Er wordt bovendien bijzondere zorg geboden aan kinderen, angstpatiënten en kwetsbare ouderen. Van preventie en mondhygiëne tot esthetische tandheelkunde: in Kastanjehoeve is alles te vinden onder één dak.

Tekst: Nanny Yap | Fotografie: Rob van der Teen

Veel ervaring

“Ons centrum levert complete, mondzorg en orthodontie op hoog niveau in de regio Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk, Barendrecht en Zwijndrecht,” vertelt Oded Hess, tandarts/implantoloog. “We hebben hier een hecht team van tandheelkundige professionals met veel ervaring: tandartsen, mondhygiënisten, preventieassistenten, een endodontoloog (wortelkanaalbehandeling specialist) en een tandprotheticus. Juist doordat alle tandzorg onder één dak wordt aangeboden, kunnen met name complexe behandelingen efficiënt en snel worden uitgevoerd. We hebben alles in huis en door direct intern collegiaal overleg bij doorverwijzing krijgt de patiënt de juiste zorg op maat.” 

‘We nemen de tijd en kijken

waar de angst vandaan komt’

Mondzorg

Het belang van een goede mondhygiëne wordt steeds meer erkend. Bij een onderzoek onder ruim 10.000 patiënten bleek dat dagelijks tandenpoetsen de kans op de gevreesde longontsteking met meer dan een derde vermindert en sterfte hierdoor met 20 procent daalt. Ontstekingen in de mond als oorzaak van een longontsteking wordt ook nog vaak over het hoofd gezien. “Er is ook wetenschappelijk bewezen dat tandvleesontstekingen een negatieve invloed hebben op suikerziekte,” aldus Hess. “Heb je een ontsteking van jouw tandvlees en heb je suikerziekte, dan is de suikerziekte minder goed onder controle te houden. Ook wetenschappelijk bewezen is de kans op hart- en vaatziekten bijna tweemaal zo groot bij een slechtverzorgde mond met chronisch ontstoken tandvlees. Je zou kunnen stellen dat goede mondzorg van levensbelang is.”

Angst wegnemen

Sommige mensen zijn zo bang voor de tandarts dat zij hun gebit niet of nauwelijks laten controleren of behandelen. “Mijn advies is om een tandartsbezoek om die reden niet uit te stellen. Ons team vindt het belangrijk dat, als we zien dat de patiënt bang is, hem of haar eerst op zijn of haar gemak te stellen. We praten over de angst, kijken waar het vandaan komt. We nemen ruim de tijd voor de patiënt en bespreken wat er eventueel nodig is. Ik raad ouders van jonge kinderen ook altijd aan om de kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze een behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.”

‘Ook kunnen we nu binnen 

één dag een kroon leveren’

Nieuwste technieken

Bij Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste technieken, bijvoorbeeld de 3D-röntgenfoto, een 3D-mondscan en een 3D-printer. “We doen hier veel specialistisch werk. Hoe beter en moderner de apparatuur, hoe kwalitatief beter en comfortabeler voor de patiënt. Door gebruik te maken van deze technieken krijg je een volledig en nauwkeurig beeld van de situatie in de mond en in de kaak. Hierdoor kunnen complexe behandelingen beter en efficiënter worden uitgevoerd. Bij een wortelkanaalbehandeling is nu veel beter te zien waar de ontsteking zit. Ook kunnen we nu binnen één dag een kroon leveren. Je hoeft dus geen weken meer op je nieuwe kroon te wachten. Zoals gezegd bieden wij een complete, moderne en hoogkwalitatieve tandheelkunde in een prettige sfeer. Ons doel is om onze patiënten te helpen hun gebit levenslang gezond en mooi te houden. Dit doen we door de combinatie van kwalitatief hoogwaardige behandelingen en een cliëntvriendelijke aanpak. En ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.”

Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve
Kerkstraat 32c, Hendrik Ido Ambacht
www.kastanjehoeve.com