Als 3-jarig jongetje wilde hij al een eigen ‘knipwinkel’ beginnen. Een soort knipschuur met hooibalen als stoel. Dat leek hem wel wat. En dat droomscenario is uitgekomen en zelfs nog beter. Marcel Neves viert dit jaar zijn zilveren jubileum met Knipoog Kapper. “Het was een sprong in het diepe, maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad.  Ik ben geknipt voor dit vak!”

“Mijn moeder vertelt het verhaal over de knipwinkel nog steeds tegen iedereen die het horen wil. Ze is enorm trots op mij”, lacht Marcel. “De afgelopen jaren zijn voorbijgevlogen. Het lijkt net of ik pas drie jaar geleden begonnen ben, maar mijn spiegelbeeld vertelt toch echt iets anders.” Het verhaal begon eind jaren ‘90 aan de Vleeshouwersstraat tot drie jaar later het historische pand aan de Varkenmarkt vrijkwam. “Een unieke kans, op een prachtige locatie. Na de corona hebben we de kapperszaak een metamorfose gegeven en maak ik met mijn team van elke dag een feestje. Ik heb geleerd dat niet alles maakbaar is.”

Liefde voor het vak

Marcel kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. Het is een periode waarin hij zich liet inspireren door uitdagende podiumoptredens en het leveren van topprestaties onder druk. “Zowel in het bruisende podiumwerk als in mijn eigen kapperszaak heb ik ontdekt dat de sleutel tot succes ligt in het begrijpen en vervullen van de wensen van mijn klanten. Communiceren met klanten blijft dan ook het allerbelangrijkste in mijn werk. Eén van de hoogtepunten in mijn loopbaan was de training van haarkunstenaar Ilham Mestour, bekend van haar werk met beroemdheden zoals Doutzen Kroes. Haar passie en toewijding hebben mij teruggebracht naar de essentie van ons vak, daar waar alles begint. Het kappersvak oefen ik dagelijks met veel liefde uit en elke klant die onze zaak binnenstapt is een kans om iets bijzonders bij te creëren. Door het persoonlijke contact met klanten zijn er zelfs vriendschappen voor het leven ontstaan.”

Twee nieuwkomers

Naast het gezicht van Knipoog Kapper is Marcel sinds acht jaar ook ambassadeur voor Keune Haircosmetics in Dordrecht. “Ik werk al zoveel jaren met Keune en ben nog steeds enorm tevreden over de kwaliteit van hun hoogwaardige producten. De Cleanse Mist is een geweldig nieuw product. Het verwijdert veel metaaldeeltjes waardoor je een betere haarkwaliteit krijgt en de kleur langer behouden blijft. Een andere nieuwkomer is de Revive Balm. Dit leave-in stylingproduct herstelt beschadigd haar en zorgt voor meer kleurbehoud. Deze nieuwe producten doen wat ze beloven, net als alle andere producten van Keune.”

‘Het kappersvak oefen ik dagelijks met veel liefde uit’

Eigen kracht

‘Met volle kracht vooruit’, is het credo van Marcel. “En dat doen we met elkaar. Ik zeg altijd tegen mijn team ‘Wat jij voelt is beter dan wat ik voor jou verzin. Ga uit van je eigen kracht.’ En dat meen ik oprecht. Ik geef hen alle ruimte om te ontwikkelen. De toekomst zie ik positief tegemoet. Langzaamaan doe ik een stapje terug om me meer te richten op mijn andere passie, choreografie. Maar voor nu ben ik vooral trots op wat we samen bereikt hebben en gaan we vooral verder waar we goed in zijn. Mensen mooi en blij maken.”

Knipoog Kapper
Varkenmarkt 158, Dordrecht
www.knipoogkapper.nl