Michiel is sinds 2014 eigenaar van Kamer 88 Haarstylisten. Zijn passie voor mooi haar, creativiteit en de drive zijn gasten te laten glimlachen maken hem tot de haarstylist die hij nu is. Michiel is opgeleid tot Master Colorist en is educator en artist voor Goldwell Benelux. 

 ‘Trends zijn vaak golfbewegingen en zeker met de komst van sociale media volgen de trends zich in rap tempo op’


Elk jaar zie je de haartrends veranderen. Vaak zie je ze langzaamaan opkomen, soms zijn nieuwe heftige trends er in een keer. Ook zien we vaak trends die een paar seizoenen geleden ook al booming waren. Trends zijn vaak golfbewegingen en zeker met de komst van sociale media volgen de trends zich in rap tempo op. Maar wat gaan we zien in 2024? Ik zet de grootste trends voor je op een rij.

Don’t bob… Lob

De bob kennen we allemaal wel en de afgelopen maanden zagen we ook weer wat schuine korte varianten. Maar de dames met lang haar zien die trend nu toch ook echt zitten. Er wordt namelijk massaal gekozen voor de Lob, de lange Bob. Hierdoor kun je experimenteren met kortere lengtes, maar hoef je niet door een rotlengte heen, wanneer je er klaar mee bent.

‘Wannabe’ chunky

Ze zijn terug van weg geweest. De Chunky Highlights. Ze lijken in de basis op de Spice Girl strepen uit de jaren ’90, maar deze variant wordt in de basis zachter ingezet. Vergeet de zebra-strepen; de highlights van 2024 zijn voller, natuurlijker en omlijsten je gezicht prachtig.

Slick back

Je gehele Instagram feed of TikTok staat er mee vol: de Slick Back Bun. Ideaal als je haar even niet mee wilt werken, of om je wasdag nog een dagje uit de stellen. Met een beetje haarlak of olie kam je alle losse haartjes strak mee naar achter. Je bun zit wel iets hoger op de kruin en mag een beetje losjes zijn.

Mermaid hair

Geen Instagrammable Curls meer voor de influencers, Wavy Hair is het helemaal. Met een grove wafeltang of mermaidtang heb je deze look zo voor elkaar. Niet alleen voor lange lengtes tof, maar ook voor kortere Lobs.

And you gonna let it curl

Ook voor de Curly Girls is er een nieuwe trend. Deze lijkt op de Lob, maar dan voor krullen. Hij is van onderaf al ronder geknipt en je rockt hem helemaal met een pony. Uiteraard dragen wij deze lekker laid back.

Heb jij jouw look al helemaal uitgezocht? Overleg lekker met je haarstylist, hij of zij kent jouw haar het beste en kan je goed adviseren.

Geniet van het voorjaar…

Meer blogs lezen van Michiel? 

Ga naar www.kamer88.nl/blog