Hoewel het Event Center Dordrecht al zeven jaar bestaat, is de locatie voor alle mogelijke feesten en bijeenkomsten aan de Weeskinderendijk voor menigeen wellicht een nog onontgonnen terrein. En dat is opmerkelijk, voor een complex met ruim duizend vierkante meter netto zaaloppervlakte dat niet alleen bruiloften, maar ook bedrijfsfeesten, schoolparty’s en (zakelijke) bijeenkomsten kan huisvesten.

Tekst: Arco Bomgaars

De rode loper, die uitnodigend lonkt bij aankomst op de locatie van Event Center Dordrecht, geeft je het gevoel dat je je als filmster of VIP-gast naar een galaparty begeeft. Dat gevoel wordt nog eens versterkt bij het betreden van de ontvangstruimte, die warmte ademt en waarin een prachtige piano de onbetwiste eyecatcher is.

Het zijn enkele visitekaartjes van Event Center Dordrecht, dé grootschalige locatie in de Merwestad voor alle mogelijke feesten en bijeenkomsten. Het complex dat sinds 2017 bestaat en waarvan eigenaar Jafar Razaq het onbetwiste gezicht is. Hij merkt dat de branche, na enkele zware jaren, weer aantrekt: “We zitten momenteel in een groeifase, na het afsluiten van een periode van coronaperikelen. Vorig jaar kregen we te maken met een vermindering van de koopkracht door de hoge lasten van mensen. Nu merken we dat de terughoudendheid langzamerhand aan het afnemen is, dat mensen weer durven feesten. Maar we zitten nog in de derde versnelling en willen graag doorschakelen.”

‘Van schoolparty’s tot bedrijfsfeesten’

Aanbod van A tot Z

Jafar weet exact hoe die volgende stap gemaakt kan worden. “We hebben het imago dat we op onze locatie alleen maar multiculturele bruiloften plaats bieden, maar we doen veel meer dan dat.” Hij ondersteunt die opmerking met een cool filmpje van een dampend schoolfeest van het Dalton Lyceum uit Barendrecht voor 1500 scholieren. “Maar”, zo voegt hij toe, “we hebben hier ook feesten van de gemeente Dordrecht laten plaatsvinden en ook bijvoorbeeld de landelijke ‘De Hond van het Jaar-show’. Op dit moment is het percentage particuliere feesten nog zo’n 90 procent, maar we hopen te kunnen groeien in het zakelijk segment. We hebben al bewezen dat we opdrachten in dat segment ook aankunnen en die klanten keren ook terug.”

Waarom dat aandeel nog achterblijft, is verklaarbaar volgens Jafar. “Dat heeft deels te maken met onbekendheid, ons niet kunnen vinden of zelfs afweten van ons bestaan. Maar we hebben de locatie met ruim duizend vierkante meter zaaloppervlakte en daarnaast toiletten, nooduitgangen en verkleedruimte. We hebben de bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid voor 170 auto’s, met ook nog eens het parkeerterrein Weeskinderendijk in de nabijheid. We hebben de vergunning en een grote horecakeuken en desgewenst kunnen we gespecialiseerde catering inschakelen. Bovendien hebben we krachtstroom, als klanten met grote installaties komen. Wij beschikken over 3 verschillende zalen met diverse afmetingen, met eigen ingangen en toiletten, die desgewenst als 1 grote ruime kan worden gebruikt. Je kunt bij ons terecht voor feesten en partijen tussen 50 en 1250 personen (zittend, staand ligt dat aantal zelfs hoger). We kunnen alles bieden, van A tot Z.”

Toekomstplannen

Alhoewel er mogelijk gesproken wordt over gemeentelijke plannen om in de toekomst huizen te bouwen op deze locatie, heeft Jafar zijn eigen stip op de horizon. “Zes van de zeven dagen Event Center Dordrecht openstellen voor feesten of bijeenkomsten is een doel, met een gelijkmatige verdeling van zakelijke en particuliere evenementen. We hebben een huurovereenkomst tot 2030 en we blijven doorgaan met investeren.” Event Center Dordrecht spant zich op alle fronten in om het de organisator(en) en de feestgangers het naar de zin te maken. “We zijn een sfeervolle locatie en zijn ook vanuit andere delen van het land goed bereikbaar met de ligging praktisch aan de A16. Daarnaast durven we te vernieuwen en proberen we ook zelf steeds weer stappen te maken.”

Event Center
Laan der Verenigde Naties 52, Dordrecht
www.ecdordrecht.nl