In het hart van de Drechtsteden, geboren en getogen, is Danielle de Visser een naam die matcht met de innovatieve geest van deze regio. Als een ware ambassadeur heeft Danielle zichzelf ten doel gesteld om de pracht van deze omgeving te laten zien en jonge talenten te verbinden met de bloeiende bedrijven die hier gevestigd zijn. “De rivieren, het innovatievermogen en de praktische inslag, maakt dat ik mij thuis voel in de regio. Sterker nog, ik maak mij graag hard voor de regio!” zegt Danielle, met een glimlach die de passie voor haar missie weerspiegelt. Solution Focus zit in het DNA van Het Ontwikkelpunt en van ons team.

Fotografie: Rob van der Teen

Met ruim 13 jaar ervaring in het onderwijs en een diepe verbinding met het bedrijfsleven, zag Danielle kansen om bruggen te bouwen tussen deze twee werelden. “Vanuit de hogescholen bleken we goed in staat te zijn om studenten op te leiden tot innovatieve jonge professionals. Maar soms ontbrak het aan de juiste voedingsbodem in organisaties om deze talenten tot bloei te laten komen of aan zich te binden,” legt ze uit.

Dit inzicht leidde in 2019 tot de samenwerking met Het Ontwikkelpunt.  Het training- en coachbedrijf, dat in 2009 is opgericht door het echtpaar Rens en Marianne Linders, richt zich op het verbeteren van samenwerking en communicatie in organisaties. Met een aanpak die diepgewortelde attitudes en gedragingen aanpakt, creëert Het Ontwikkelpunt een cultuur van groei en samenwerking. Door inzichten en tools veranderen ze op het diepste niveau houding en gedrag bij mensen in organisaties. 

Een betere samenwerking begint bij bewustwording van ieder individu in de groep. Bewust worden van je gedrag en het effect daarvan op een ander zijn daarbij cruciaal. Als dat lukt, kan iedere organisatie de nieuwe en gevestigde generatie aan zich binden en behouden.

Sinds dit jaar mag Danielle zich mede-eigenaar noemen en is de derde locatie in Sliedrecht een feit. Met haar oplossingsgerichte benadering en scherpe observatievermogen, weet Danielle anderen te inspireren en te motiveren. “Wanneer ik langskom bij een bedrijf, zie ik prachtige mensen die iedere dag van betekenis willen zijn,” deelt Danielle. “Door te observeren, te luisteren en door te vragen, laat ik anderen zien wat er wél lukt.”

Als commercieel directeur van Het Ontwikkelpunt streeft Danielle ernaar om organisaties te helpen hun gewenste doelen te formuleren en te bereiken. “De kracht van Solution Focus is om die gewenste toekomst te vertalen naar concrete haalbare stappen,” legt Danielle uit. “Samen met ons team zorgen we ervoor dat de juiste trainer of coach, met de juiste tools, op de juiste plek komt.”

Met een toegewijde focus op het laten stralen van haar klanten, blijft Danielle de Visser een lichtend voorbeeld van lokale kracht en ondernemerschap in de Drechtsteden. Want hier, waar de rivieren stromen en innovatie bloeit, is zij de katalysator voor positieve verandering.

Het Ontwikkelpunt
Waterkeringweg 26, Sliedrecht
www.hetontwikkelpunt.nl