Rolin Ruèn C den Heijer, 29 jaar oud, Dordts gemeenteraadslid, Dordtenaar die trots is op z’n stad.

Stuur je app naar: 06-25228112.

Tot snel!


“Voor Dordrecht wil ik me altijd inzetten, laat binnenkort van me horen!”, zo eindigde ons gesprek. We zwaaiden en de deur viel in het slot. Dit was een van de gesprekken tijdens onze ronde in Wielwijk, waar we met lokale Dordtse VVD’ers de deuren langs gingen om te horen wat er speelt in de wijk. De afgelopen 2 jaar zijn we bijna 12.000 Dordtse deuren langs geweest, waar we dus 12.000 gesprekken hebben gevoerd met Dordtenaren over hun straat. En ik moet zeggen, dit is echt de beste en leukste vorm van lokale politiek: willen weten wat er speelt en vervolgens in de gemeenteraad je stinkende best doen om de problemen aan te pakken. En dat doen we met een super gezellig en groot lokaal Dordts team.

Vooropgesteld, die problemen zijn er. We hoorden geregeld over onveiligheid en afvaloverlast. Dat er te weinig huizen zijn voor de kinderen of juist voor opa en oma. Het onderhoud van het groen dat beter moet. Het gebrek aan parkeerplaatsen of een leuk speeltuintje voor de kleintjes. De binnenstad die wel wat gezelliger kan, ook ‘s nachts voor de jongeren. De oplopende lasten. Maar ook de verbijstering van het verbod op de hertjes in het Park Merwestein. Waar zijn ze toch allemaal mee bezig in Den Haag?

Op de sociale media kijkt iedereen mee en weten sommigen het altijd beter. Als we bijvoorbeeld een buurt veiliger willen maken door veiligheidscamera’s te plaatsen, dan lezen we het verwijt dat we geen rekening houden met de privacy. Er worden ook altijd wel duizend redenen aangedragen om géén huizen te bouwen. Het mag niet ten koste gaan van het groen, ze mogen niet bedoeld zijn voor gezinnen, het huis mag niet te hoog zijn of te breed. Niet te groot, maar ook niet te klein. Er moet uiteraard ook ruimte blijven voor vleermuizen, vlinders en her en der een zeldzame kraai. Dierenactivisten schrijven ons dat herten zowat aan de antidepressiva moeten als ze in het Park Merwestein vertoeven, een apparaat om rattenoverlast terug te dringen stuitte op hevig verzet en ook het draaimolenpaard wordt inmiddels gretig in de ban gedaan. En als we de horeca meer ruimte voor terrassen geven of de openingstijden verruimen, dan zien we uitsluitend het verzet van de bewoners die hier niet op zitten te wachten. 

Niet stoppen met lezen! Dit is het moment dat ik me tot jou richt. Want ik geloof erin dat bijna iedereen in Dordt wil dat we aan de slag gaan met die problemen, onze stad beter maken, ons niet laten afleiden en duidelijke keuzes durven te maken. Kriebelt er nu iets bij jou? Wil jij ook aan de slag met Dordt, of een keer aanwezig zijn bij een van onze gezellige borrels met interessante gasten? App me! Dan neem ik contact met je op.