Mijn naam is Mark Habets, 49 jaar jong, oprichter & eigenaar van Habets herenmode. Een bijna geboren Dordtenaar met Limburgse roots, maar met een groen hart voor de plaatselijke FC. Een afgestudeerd Graficus met daarna een afronding in HBO Communicatie Creatief. Sinds 2015 ondernemer en ik zet mij ook in voor het kernwinkelgebied van de mooie Dordtse binnenstad.

Ambitieus en modisch gekleed  het voorjaar in!


Fotografie: Jurriaan Telder

In het voorjaar van 2023 was mijn eerste column gericht op hetzelfde thema. Nu, een jaar later, met een nieuw voorjaar voor de deur is het spiegelen aan de wetenschap van toen. Dit zijn nog steeds twee werelden die samenkomen en voortbouwen middels ambitie naar een volgend doel. Klinkt als muziek in de oren voor een ondernemer.

Een gegeven feit is nog steeds de kernwaarde van ambitie: het streven naar een fijnere levenssituatie. Na een jaar met een energie- en inflatiecrisis, twee oorlogen aan de randen van Europa, kwam er weer een beroep op maatschappelijke veerkracht. Weer die extreme overmacht waar je mee te maken krijgt en die je uiteindelijk ook in de portemonnee voelt. Besteedbaar inkomen en vertrouwen in de economie liggen nu op de weegschaal, maar er zijn altijd weer kansen door de veerkracht. Als ondernemer stel je je doelen bij en zorg je ook nu weer voor actie-reactie (lees: ambitie).

Ook deze keer is het sleutelwoord creativiteit en in tegenstelling tot vorig jaar ook: ‘het vroege voorjaar’.

Maart 2023 was kouder dan gemiddeld, nat en ook opvallend met sneeuw en april nam het stokje over met een kletsnatte maand dus… weer die overmacht…

Het weer is in onze retailbranche de leidende factor en laat het voorjaar nu positief starten met een vroeg Pasen. Als daarbij het voorjaarszonnetje ook wat sneller voor de deur staat belooft het een mooi voorjaar te worden. Als kers op de taart een mooie voorjaarscollectie die weer te bewonderen is. Makkelijke en lichte materialen, aardetinten, beige, bruin, kaki, melkwit, zijn allemaal weer mooie kleurtinten en (luxe) circulair materiaal is een nieuwe trend. Er is tegenwoordig steeds meer uit materialen te halen vanuit het technisch proces en de leveranciers en producenten maken hier hun maatschappelijke ambitie van.

Het voorjaar biedt een ‘intermezzo’ kledingstijl en laat daar nou een mooie bodywarmer bij horen. Al een aantal seizoenen komt hij iedere keer weer verrassend om de hoek, dus laat dit een musthave zijn. Juist in een lichte kleur en mooi afgewerkt met luxe materiaal en een goede aansluitende en korte pasvorm. Zolang het niet op een reddingsvest lijkt zit je goed! Alvast een twist voor het najaar: de kleine en zeer aansluitende bodywarmer juist voor onder de jas!