Alles heeft van tijd tot tijd een schoonmaakbeurt nodig. Maar hoe doe je dat eigenlijk met de zonnepanelen? Als ze eenmaal liggen, trotseren ze jarenlang, dag in dag uit de elementen. Allerlei vervuiling kan ertoe leiden dat je rendement omlaag gaat. En dat wil je natuurlijk niet. Energiehuis van Buren heeft hier nu een oplossing voor. Met het speciaal ontwikkelde schoonmaakproduct SunpanelClear ga je vuil en aanslag te lijf, zonder de panelen te beschadigen. En het mooie is; ze krijgen meteen een extra coating waardoor ze beter beschermd zijn na de poetsbeurt!

“We zijn al een aantal jaar bezig om samen met een Nederlandse partner een schoonmaakproduct te ontwikkelen voor zonnepanelen”, vertelt Ron van Buren. Zonnepanelen schoonmaken met een doodgewoon sopje is uit den boze. Je beschadigt daarmee de coating die vanuit de fabriek op de panelen wordt aangebracht. “SunpanelClear is daarnaast volledig biologisch afbreekbaar dus vriendelijk voor het milieu.”

“Kijk, wij monteren al jaren zonnepanelen en onze eisen aan de kwaliteit van onze producten en service zijn heel hoog. Met dit product bieden we onze klanten, en anderen, de mogelijkheid om daar optimaal van te blijven profiteren.” Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen binnenkort SunpanelClear bestellen in de nieuwe webshop.

Verhoog je rendement

Het is natuurlijk wel even een klusje, de zonnepanelen poetsen. Maar wie het jaarlijks 1 of 2 keer doet, merkt echt het verschil. “Als je het in het voorjaar een keer doet, ben je klaar voor het nieuwe seizoen en in het najaar zou je het nog eens kunnen doen om de extra coating aan te brengen zodat er in de winter geen groene aanslag ontstaat. We hebben lang gewerkt aan de ontwikkeling van het product. Bij een test op een groot zonnepanelenveld in Italië leverde de schoonmaakbeurt een rendementswinst van maar liefst 8% op.”

Energiehuis van Buren blijft innoveren

De toepassing van zonnepanelen en de mogelijkheden blijven zich doorontwikkelen. “Ondanks de onrustige tijden die de markt op dit moment doormaakt, blijft investeren in zelf opgewekte zonne-energie een slimme keuze, zeker financieel gezien. Daarom zijn we altijd bezig met innoveren. Zo leveren wij een thuisbatterij ter grootte van een koelkast, waarmee je je zelf opgewekte stroom op kunt slaan voor momenten waarop de zon niet schijnt. Zo lever je niks terug. En het allernieuwste zijn de carports die we leveren waarvan het dak voorzien is van zonnepanelen. Zeker voor klanten die geen panelen op hun huis kwijt kunnen een uitkomst.”

Energiehuis van Buren
Aventurijn 222, Dordrecht
www.energiehuisvanburen.nl