Altijd al lang haar willen hebben? Of een voller kapsel? Mariëlle van Gangelen (29), eigenaar van de gloednieuwe salon Mooi by Marie, tovert in gemiddeld twee uur een korte coupe om in een lange glanzende volle bos. Precies op kleur, niet van echt te onderscheiden met extensions van de beste kwaliteit. Haar geheim: passend advies en heel veel ervaring. “In principe kan alles voor een droomkapsel.”

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Dion Doornik

Begin maart opende de ervaren kapster voor het eerst de deur van de moderne sfeervolle ruimte aan de Calandstraat in Dordrecht. Haar kapsalon is, heel handig, boven Superstore for hair. Gratis parkeerplaatsen zijn er genoeg en dat komt goed uit. Vanaf de eerste dag weten klanten haar (opnieuw) goed te vinden. Om te laten knippen, maar vooral voor Mariëlles specialiteiten: kleuren en exclusieve extensions.

Double drawns

“Haar is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. Om een mooie bos te creëren zijn extensions een fantastische uitvinding. Het is geweldig om in no time van kort naar lang te kunnen gaan. Maar ik krijg ook klanten die bijvoorbeeld door een operatie of ziekte dunner haar hebben gekregen. Ook voor hen zijn extensions een uitkomst. Het is een investering, maar dan heb je ook wat. Ik gebruik alleen double drawns. Dit zijn dikke banen haar. Van de aanzet van het hoofd tot aan de punt zijn ze even vol. Deze extensions blijven, bij een goede verzorging, minstens een jaar goed. In de tussentijd herplaats ik de extensions steeds tussen de zes tot acht weken. Na een klein uurtje zit het daarna weer perfect in model.”

Extra boost

“Een goede verzorging is belangrijk”, benadrukt Mariëlle. “Om die reden gebruik ik alleen haarproducten van Sensus. Al deze producten zijn op natuurlijke basis, vegan en zodoende eco friendly.

Ze bevatten keratine, honing en quinoa. Dit versterkt de haarvezels en geeft een extra boost aan beschadigd haar. Behandelingen met keratine geef ik ook. Verder is één keer per week wassen genoeg.” Het is uiteraard niet te zien, maar Mariëlle heeft zelf ook extensions. “Hoe dat voelt? De eerste keer is het wennen, vooral na het wassen. Het haar is ineens veel zwaarder. En föhnen duurt langer. Maar ik kan het iedereen aanbevelen. Een droomkapsel was nog nooit zo dichtbij.”

Mooi by Marie is iedere dinsdag en donderdag open. Hoewel de agenda al aardig snel vol loopt, zijn nieuwe klanten van harte welkom. Via Facebook of Instagram (Mooi by Marie) kun je online een afspraak inplannen voor een eerste consult.

Mooi by Marie
Calandstraat 34, Dordrecht