Nationaal Park De Biesbosch is sinds Hemelvaart vorig jaar een fijne plek met fantastisch uitzicht rijker. Bezoekers kunnen het hele jaar zeven dagen per week bij Brasserie Biezz genieten van huisgemaakte taartjes, broodjes, koffie, sapjes, bitterballen, bijzondere bieren, ijs en nog veel meer. De selfservice horecagelegenheid naast het Biesboschcentrum heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als de omgeving zelf. Veel hout, groen en een natuurtuin bij het ruime terras. En natuurlijk zijn ook honden van harte welkom.

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Rob van der Teen

Trotse eigenaar Alexander Nouwen heeft er zin in. Na de complete verbouwing voorafgaand aan de opening, heeft hij het afgelopen jaar onder andere gebruikt voor het realiseren van een vergaderzaal en een uitbreiding van het assortiment. Vanaf nu kunnen bezoekers bijvoorbeeld ook take away bestellen via de website.

Take away

Biezz is een mooie nieuwe aanvulling op Fles & Mes en de Raedtskelder, ook in het bezit van de ervaren ondernemer. Zijn cateringbedrijf Fles & Mes is zelfs al twintig jaar een begrip in de regio. Met Biezz maakt hij voor het eerst de stap naar een buitengebied. Hoe dat bevalt? “Geweldig! Het uitzicht is net een schilderij. Ik geniet er elke dag net zoveel van als onze gasten. Vanaf het begin liep het goed. Verrassend goed zelfs. Ook op dagen dat het minder goed weer is, weten al veel mensen ons te vinden. Dordtenaren, maar ook veel gasten van buiten de stad. Opvallend veel Belgische gasten strijken bij ons neer voor een kop koffie of lunch. Vorige zomer kregen we vaak de vraag naar take away, bijvoorbeeld voor een picknick of om mee te nemen tijdens een boottochtje. Die hebben we nu, in verschillende varianten.”

‘Divers aanbod take away voor een picknick of boottocht’ 

Verse ijscoupes

Een andere verrassing was de grote hoeveelheid ijsjes die Biezz verkoopt op zonnige dagen. “Voorverpakte ijsjes. Superlekker natuurlijk, maar vanaf dit jaar hebben we zelfgemaakte verse ijscoupes toegevoegd aan het aanbod. Wat is er lekkerder dan op een mooie dag genieten op het terras van een vers bereide overheerlijke ijscoupe? Ik hoop dat mensen hier graag een blokje voor omfietsen. Of omvaren. Binnenkort komt er een nieuwe aanlegsteiger bij waar acht boten kunnen aanleggen voor een korte tussenstop. Dat is ook het mooie van dit gebied. Alles is aanwezig voor een leuke dag in de natuur. Mooie wandel- en fietsroutes, bootverhuur en natuurlijk het prachtige klimbos. Al deze onderdelen versterken elkaar.”

Vergaderen in de natuur

Vergaderen saai? Niet als de vergadering plaatsvindt in de splinternieuwe vergaderruimte van Biezz. Net als de hele brasserie is deze ruimte ingericht door Ro Interieurbouw. GN Bouw heeft de verbouwing gedaan. “Tuurlijk allebei uit Dordrecht. Ik vind het belangrijk om samen te werken met lokale ondernemers. Om die reden verkopen wij bijvoorbeeld ook cookies van Coffeelicious.” De vergaderruimte biedt, net als het restaurant en terras een inspirerend uitzicht, op het water en het groen van het natuurgebied. Uiteraard zijn alle voorzieningen als een flip-over en scherm aanwezig, evenals een eigen koffie- en theehoek.

‘Vergaderruimte met inspirerend uitzicht op de natuur’

“Het is natuurlijk ook mooi om een vergaderdag te combineren met kanoën, een wandeling en een gezellige gezamenlijke lunch, borrel of barbecue.” Ook fijn: er is volop gratis parkeergelegenheid op een steenworp afstand. Een dagje Biesbosch? Alexander kan het iedereen aanbevelen. En als je er dan toch bent, het gastvrije team van Biezz en natuurlijk de baas zelf zien je graag verschijnen.

Brasserie Biezz
Baanhoekweg 53, Dordrecht
www.biezz.nl