Dit jaar floreert Bistro Twee33 al 10 jaar lang aan de Wijnstraat in het centrum van Dordrecht. Dat wordt in november gevierd met een feestmaand. Met een vernieuwd interieur en een publicatie in Gault&Millau heeft het jubileumjaar een gouden randje. Eigenaar Frank Mol kijkt met zijn team uit naar de volgende 10 jaar.
Tekst: Roxanne Sebes | Fotografie: Stan Koolen Photography
Tijdens de opening van Bistro Twee33 werd de ambitie uitgesproken om Parijs en New York naar Dordrecht te halen. Dat is volgens Frank gelukt. Het sfeervolle restaurant met muurschildering, warme verlichting en chic meubilair past bij de culinaire hoogstandjes die je op je bord geserveerd krijgt: smaakvol, mooi opgemaakt en een ode aan de Franse keuken. “Het feit dat de bistro zo druk is, is voor mij het bewijs dat het is gelukt. Het maakt niet uit of je op een zaterdag of dinsdag komt. Het is hier altijd goed gevuld. De escargots, steak tartaar, de bavette en andere klassieke Franse gerechten staan nog steeds op de kaart. Gasten komen daarvoor terug.”
Feestelijk menu met klassiekers
Het succes wordt in dit jubileumjaar gevierd met een feestmaand in november. Het restaurant biedt dan een speciaal menu aan met alle klassiekers van de afgelopen tijd. Daarnaast kun je natuurlijk à la carte eten. Frank en zijn team hebben veel plezier in deze voorbereidingen. Ze hopen in november de vaste gasten te zien, maar ook nieuwe gezichten.
De plekken worden veelal gevuld door terugkerende gasten. De tafels die vrij zijn, worden vaak bezet door toeristen. “Zij weten ons te vinden via Google of TripAdvisor dankzij de goede recensies. We zien toeristen uit België, Duitsland en Engeland. Ook komen er best veel Nederlandse toeristen die een weekendje Dordrecht doen. Via hotels als Van der Valk en Stadshotel Steegoversloot worden zij naar ons doorgestuurd.”
De erkenning van zijn gasten doet Frank het meest, maar de publicatie in de restaurantgids Gault&Millau dit jaar, vergelijkbaar met Michelin, deed hem ook veel. “Dat is de bevestiging dat we constante kwaliteit leveren met eerlijke producten. Dit is erkenning voor het harde werk dat we met het team afleveren.”
Ambitieuze studenten
Na 10 jaar is het team alles behalve uitgeleerd. “We doen graag ideeën op voor leuke gerechten om te blijven vernieuwen.” Ook werkt Bistro Twee33 met studenten van horecaopleidingen, bijvoorbeeld van de Rooi Pannen, Curio en het ROC Da Vinci College. “De studenten mogen bij ons hun vaardigheden verbeteren en bijleren. Het is leuk dat ze hun vak hier in de vingers mogen krijgen. Ik merk dat de studenten die voor ons kiezen graag willen leren en ambitie hebben. Sommige blijven hangen na het leren en werken nog door als bijbaan.”
Het gaat Bistro Twee33 voor de wind. De chef-kok van de zaak gaat binnenkort naar het buitenland om inspiratie op te doen. De voormalig sous-chef, tevens oud-leerling, is net terug na een jaar Australië en heeft daar ook ideeën opgedaan. Zo blijft het restaurant zelf ook leren.
Wat is dan nog de droom? Die houdt Frank graag bescheiden. “Ik wil graag de kwaliteit met het team dat we hebben nog 10 jaar of zelfs 20 jaar voortzetten. Het is belangrijk om de continuïteit te waarborgen. Als dat lukt, ben ik meer dan tevreden!”
Bistro Twee33
Wijnstraat 233, Dordrecht
www.bistrotwee33.nl