Fotografie: Mirella Beau

Gerst tomatensalade met eendenborst

Ingrediënten:

1 bos worteltjes

250 gram tomaatjes

1 rode ui

½ citroen

600 gram eendenborst

300 gram gerst

Scheutje soja vloeibare bakboter

1 eetlepel peterselie

Olijfolie

100 gram blanke amandelen

Peper en zout

Bereiding

Maak de worteltjes schoon, spoel ze af en kook ze in ca. 20 minuten gaar

Kook de gerst volgens de gebruiksaanwijzing en als ze klaar is omscheppen en laten uit dampen

Peper en zout de eendenborst. Bak deze rondom bruin en bijna gaar in ca. 20 minuten. Af en toe keren en na 15 minuten het vel eraf snijden en aan die zijde 2 minuutjes zachtjes verder laten bakken. Leg hierna op een plank

Spoel de tomaatjes af, droog ze en snijd ze klein

Pel en snipper de ui. Rooster de amandelen in een droge pan en hak ze grof

Meng de gerst met de tomaten, ui, peterselie, halve uitgeknepen citroen en de amandelen door elkaar

Snijd de eendenborst in plakjes

Verdeel de gerst salade over de borden, giet hierover royaal een goede olijfolie met daarop de eendenborst plakjes en serveer de worteltjes ernaast

 

Speltpizza met vis

Ingrediënten:

700 gram spinazie

2 rode uien

1 blikje ansjovis

2 blikjes tonijn

4 spelt pizza bodems

2 bollen mozzarella

150 gram Romano kaas

1 pot tomatensaus

60 gram pijnboompitten

Scheutjes olijfolie

Peper en zout

Bereiding

Was de spinazie en breng aan de kook met aanhangend water. Giet de spinazie in een vergiet, laat goed uitlekken en als hij wat is afgekoeld, dan goed uitknijpen

Verwarm de oven op 200 graden

Pel en snijd de uien in dunnen ringen. Scheur de mozzarella in gemiddelde stukjes. Rasp de kaas. Giet de tonijn uit blik af en leg de uitgelekte tonijn in een schaaltje

Beleg de pizza bodems eerst met de tomatensaus, hier overheen de spinazie, ui, mozzarella, tonijn en ansjovis verdelen. Als laatste de geraspte kaas en de pijnboompitten

Schuif in de oven voor ca. 15 minuten. Als de bodem begint te verkleuren en de kaas goed is gesmolten is hij klaar

Verdeel de pizza over de borden en giet er royaal goede olijfolie overheen

 

Quinoa salade met kalfslever

Ingrediënten:

2 kropsla

2 rode ui

½ komkommer

300 gram doperwtjes (diepvries)

250 gram kleine tomaatjes

400 gram kalfslever (jppuurvlees.nl)

250 gram volkoren quinoa

½ kopje tarwe bloem

1 klein blikje tuinboontjes

100 gram feta

Scheutje arachideolie

1,5 eetlepel bieslook

2 handjes ongezouten noten

Olijfolie

Azijn naar smaak

Peper en zout

Bereiding

Snijd de kalfslever in grote stukken en haal ze door de bloem

Spoel en kook de quinoa volgens de verpakking

Haal de sla af, verwijder de kernen, spoel af en droog goed. Liefst in een slacentrifuge. Schil de komkommer en snijd in blokjes, spoel de tomaatjes af en snijd klein, pel de uien en snijd in halve ringen, hak de noten grof en spoel de tuinboontjes af

Fruit de uien in de arachideolie en bak dan de kalfslever mee gaar. Als de lever rosé is aan de binnenkant is het goed. Voeg royaal peper toe en zout naar smaak

Kook de erwtjes zoals op de verpakking staat gaar

Meng in een kom de quinoa, tomaatjes, komkommer, erwtjes, bieslook en tuinboontjes door elkaar

Verdeel de sla over de borden, schep hierover de quinoa salade. Verdeel de gebakken ui met kalfslever op de salade, verkruimel de feta er overheen en de noten. Giet als laatste olijfolie eroverheen

Meer recepten vind je in het boek EET PUUR GELUK.


Lees hier het vorige artikel: J&L Groenvoorziening | Van klein onderhoud tot complete tuinaanleg

Van klein onderhoud tot complete tuinaanleg 💪🏼

Geen taak is J&L Groenvoorziening te gek. Met ruim 35 jaar ervaring op het gebied van beplanting, voelen zij zich thuis in elk type tuin of groene omgeving. Maar ook voor overkappingen, buitenverblijven en erfafscheidingen ben je bij J&L Groenvoorziening in alle weersomstandigheden aan het juiste adres.

Wil je meer weten over J&L Groenvoorziening? Lees dan het hele artikel!