Fotografie: Mirella Beau
Gerst tomatensalade met eendenborst
Ingrediënten:
1 bos worteltjes
250 gram tomaatjes
1 rode ui
½ citroen
600 gram eendenborst
300 gram gerst
Scheutje soja vloeibare bakboter
1 eetlepel peterselie
Olijfolie
100 gram blanke amandelen
Peper en zout
Bereiding
Maak de worteltjes schoon, spoel ze af en kook ze in ca. 20 minuten gaar
Kook de gerst volgens de gebruiksaanwijzing en als ze klaar is omscheppen en laten uit dampen
Peper en zout de eendenborst. Bak deze rondom bruin en bijna gaar in ca. 20 minuten. Af en toe keren en na 15 minuten het vel eraf snijden en aan die zijde 2 minuutjes zachtjes verder laten bakken. Leg hierna op een plank
Spoel de tomaatjes af, droog ze en snijd ze klein
Pel en snipper de ui. Rooster de amandelen in een droge pan en hak ze grof
Meng de gerst met de tomaten, ui, peterselie, halve uitgeknepen citroen en de amandelen door elkaar
Snijd de eendenborst in plakjes
Verdeel de gerst salade over de borden, giet hierover royaal een goede olijfolie met daarop de eendenborst plakjes en serveer de worteltjes ernaast
Speltpizza met vis
Ingrediënten:
700 gram spinazie
2 rode uien
1 blikje ansjovis
2 blikjes tonijn
4 spelt pizza bodems
2 bollen mozzarella
150 gram Romano kaas
1 pot tomatensaus
60 gram pijnboompitten
Scheutjes olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Was de spinazie en breng aan de kook met aanhangend water. Giet de spinazie in een vergiet, laat goed uitlekken en als hij wat is afgekoeld, dan goed uitknijpen
Verwarm de oven op 200 graden
Pel en snijd de uien in dunnen ringen. Scheur de mozzarella in gemiddelde stukjes. Rasp de kaas. Giet de tonijn uit blik af en leg de uitgelekte tonijn in een schaaltje
Beleg de pizza bodems eerst met de tomatensaus, hier overheen de spinazie, ui, mozzarella, tonijn en ansjovis verdelen. Als laatste de geraspte kaas en de pijnboompitten
Schuif in de oven voor ca. 15 minuten. Als de bodem begint te verkleuren en de kaas goed is gesmolten is hij klaar
Verdeel de pizza over de borden en giet er royaal goede olijfolie overheen
Quinoa salade met kalfslever
Ingrediënten:
2 kropsla
2 rode ui
½ komkommer
300 gram doperwtjes (diepvries)
250 gram kleine tomaatjes
400 gram kalfslever (jppuurvlees.nl)
250 gram volkoren quinoa
½ kopje tarwe bloem
1 klein blikje tuinboontjes
100 gram feta
Scheutje arachideolie
1,5 eetlepel bieslook
2 handjes ongezouten noten
Olijfolie
Azijn naar smaak
Peper en zout
Bereiding
Snijd de kalfslever in grote stukken en haal ze door de bloem
Spoel en kook de quinoa volgens de verpakking
Haal de sla af, verwijder de kernen, spoel af en droog goed. Liefst in een slacentrifuge. Schil de komkommer en snijd in blokjes, spoel de tomaatjes af en snijd klein, pel de uien en snijd in halve ringen, hak de noten grof en spoel de tuinboontjes af
Fruit de uien in de arachideolie en bak dan de kalfslever mee gaar. Als de lever rosé is aan de binnenkant is het goed. Voeg royaal peper toe en zout naar smaak
Kook de erwtjes zoals op de verpakking staat gaar
Meng in een kom de quinoa, tomaatjes, komkommer, erwtjes, bieslook en tuinboontjes door elkaar
Verdeel de sla over de borden, schep hierover de quinoa salade. Verdeel de gebakken ui met kalfslever op de salade, verkruimel de feta er overheen en de noten. Giet als laatste olijfolie eroverheen
Meer recepten vind je in het boek EET PUUR GELUK.
Lees hier het vorige artikel: J&L Groenvoorziening | Van klein onderhoud tot complete tuinaanleg
Van klein onderhoud tot complete tuinaanleg 💪🏼
Geen taak is J&L Groenvoorziening te gek. Met ruim 35 jaar ervaring op het gebied van beplanting, voelen zij zich thuis in elk type tuin of groene omgeving. Maar ook voor overkappingen, buitenverblijven en erfafscheidingen ben je bij J&L Groenvoorziening in alle weersomstandigheden aan het juiste adres.
Wil je meer weten over J&L Groenvoorziening? Lees dan het hele artikel!